programi
5mitov
procesprisotnosti
Hoja po žerjavici
D e l o v a t i  i z  s e b e

Delavnica DELOVATI IZ SEBE (1 dan)

V delavnici boste z modernimi metodami komunikacije in meditacijami na koane (koani so vprašanja, na katera ne morete najti logičnih odgovorov, temveč jih lahko samo doživite) spoznali in direktno doživeli resnico o sebi.

Delavnica DELOVATI IZ SEBE je ena od poti za sprejemanje sebe takšne kot smo, in iskanja sreče v sebi ter v povezanosti z vsem. Maslow imenuje to stanje vrhunska izkušnja. William James pa doseganje zavesti o čistem Jazu. Doživljanje sebe in svoje resnične narave je najboljši temelj za selfmanagement - samoorganiziranost, in hitrejšo osebnostno rast.

Čudovito potovanje v neskončno notranje vesolje........srečanje že zdavnaj izgubljenih občutkov.......ponovno oživljanje čudivith misli in dogodkov predvsem pa edinstveno zavedanje prečudovitega bitja- samega sebe !!!

Utrinek iz izkušnje udeleženke delavnice "Delovati iz sebe" :

Ko me je Franjo povabil na intenzivno delavnico Odkrivanje notranjih potencialov, sem z veseljem pristal. Z njim sem namreč imel izredno pozitivno izkušnjo pri hoji čez žerjavico, ki jo je vodil na zelo sproščujoč način. Enako se je zgodilo na omenjeni delavnici, kjer smo se med iskanjem odgovora na vprašanji "Kdo sem jaz?" in "Kdo nisem jaz?" uvodoma poistovetili s prav neverjetnimi stvarmi. V drugem delu, ko smo izčrpali svojo podzavestne podobe in ukrotili naš ego, pa smo zlagoma vsi doživeli izjemno močno izkušnjo razsvetljenja. To se je zgodilo v trenutku, ko je v našem duhu ostala samo še slika nas samih, ko smo z žarom v očeh izrekli: "Jaz sem jaz!" Mene osebno sta ob tem spoznanju preplavila notranji mir in toplina okrog srca, poleg tega pa sem v tistem hipu tudi v ostalih udeležencih uzrl čudovita edinstvena bitja. Na delavnici, kjer smo vaje izvajali v parih, sem spoznal tudi kako pomembno je izražanje svojih občutkov in kako pomembno je pri poslušanju biti osredotočen na sogovornikove oči. S tem se najhitreje povežeta tvoja in njegova duša. Delavnico vsakomur iz srca priporočam.

Damjan Likar, novinar revije www.mojuspeh.com in regijskega časopisa Loški utrip

13.10.2001

Pred očmi se mi nizajo osebe - bolj ali manj pomembne v mojem življenju; tiste, ki so mi blizu in tiste, s katerimi imam komaj kaj stikov; tiste, ki jih ljubim in tiste, na katere me vežejo grenke izkušnje. Nobene od teh ne želim občutiti, prav izmikam se jim. Kasneje ugotovim, da sem se izmikala odgovornosti, saj vendar rabim nekoga za obsojanje, za prevalitev krivde...
Približa se mi mami. Strah jo je. Zaboli me želodec. Začutim vso njeno bolečino in ves njen strah. Začutim silno željo, da bi jo objela. Res jo objamem. V vsej svoji krhkosti in nežnosti se silovito privije k meni, ljubeče, na meji obupa, drhteče... Sredi žarečega sonca sva, občutek ljubezni mi daje neskončno moč, ona pa se privija k meni, tako močno, da se hipoma stopi v meni. Eno sva. Ničesar dugega ni več. Ona je jaz. Ni drugega človeškega bitja - vse sem jaz. In jaz sem ljubezen... In z ljubeznijo prevzemam vso odgovornost. 
Evelina

24.5.2003

Pred očmi se mi prikaže obris človeka, temen, obdan z žarečo povrhnjico, ki se mi približuje....ne vem, kdo ta človek je....trudim se pogledati v njegov obraz, stopiti predenj in se ga dotakniti...v tem trenutku vidim sama sebe, obris ze zlije v mene....nato izginja počasi v daljavo....poskušam ga zavestno pritegniti nazaj....moram se močno truditi, da se ponovno ne izgubim....pograbi me neznanska energija in me vleče v spiralasti tunel....padem v neskončen prostor, kjer se razletim na miljone molekul, ki se skozi nešteto plasti zlivajo v eno celoto...ni mi jasno, ali se sestavljam ali razpadam, ničesar več ne čutim- kar naenkrat, z neznansko hitrostjo prodrem do jedra same sebe - začutim točko ENOSTI, tisto točko, tisti trenutek , ko je vse eno in je eno vse....JAZ sem JAZ !!!
Carmen

KAKO SEM ZAČEL DELOVATI IZ SEBE?

Med pisanjem pričujoče knjige sem doživel izjemno veliko zanimivih in tudi prelomnih dogodkov. Kot da bi se morali zgoditi, da vam lahko sedaj svoje izkušnje posredujem. V pravem trenutku sem vedno dobil tisto, kar se potreboval, pa naj bo to učna lekcija vesolja, denar za plačilo obveznosti ali navdihujoča zgodba, ki mi jo je prijateljica poslala po elektronski pošti. Seveda pa ne smem pozabiti niti na knjige in ljudi, ki so v pravem trenutku prišli v moje življenje, kot da bi jih sam poklical.

Konec julija 2003 mi je prijatelj in sodelavec Franjo Trojnar v elektronski pošti omenil delavnico Delovati iz sebe, ki se je kasneje izkazala za prelomno in mi dala nov vpogled v moje življenje, delo in ustvarjanje, pa tudi moč za določene korake, ki jih prej nisem upal storiti. Še bolj sem se prepričal v pravilnost svoje usmeritve in poslanstva. Na tej izjemni delavnici, ki traja štiri ure in, ki je v bistvu skrajšani Intenziv razsvetljenja (le-ta traja celo dva dni ali še več) sem sam doživel razsvetljenje. Po njem moje življenje nikoli več ne bo takšno, kot je bilo pred njim. Čudeži so se mi začeli dogajati že nekaj dni po delavnici in v nadaljevanju boste spoznali, kaj sem doživel. Kako začnemo delovati iz sebe?

Na delavnici se uporabljajo moderne metode komunikacije in meditacije na koane (koani so vprašanja, na katera ne moremo najti logičnih odgovorov, temveč jih lahko samo doživimo). Ko je Franjo Trojnar dejal, da je delavnica Delovati iz sebe bolj zahtevna kot Hoja po žerjavici, mu kar nisem verjel, a kasneje so se njegove besede izkazale za resnične. Seveda pa je tudi doživetje razsvetljenja veliko bolj čustveno in intenzivno kot pa hoja po žerjavici. Po uvodnih besedah se je delavnica začela in vsakdo si je poiskal svojega partnerja.

Najprej smo se gledali v oči in si eden drugemu pošiljali pozitivne in ljubeče misli. To je bila priprava za resno delo, ko smo začeli z meditacijami na koane. Delavnica poteka v treh sklopih in vsak traja štirideset minut. Najprej en partner dvajset minut zastavlja vprašanja, drugi odgovarja, nato partnerja vlogi zamenjata. Na ta vprašanja ne moremo najti logičnih odgovorov. Prvo vprašanje se je glasilo: "Doživi direktno, kdo si ti?", drugo vprašanje je bilo: "Doživi direktno, kdo nisi ti?". Ko partner postavi vprašanje, imamo oči odprte in drug drugega gledamo v oči, nato pa oči zapremo in se predamo intuiciji, vesolju, Bogu. Partnerju opišemo, kaj smo občutili, kaj smo videli, kaj smo doživeli.

Po dobrih štirdesetih minutah sledi krajši, desetminutni odmor, nato se postopek nadaljuje. Vprašanja so ves čas ista, a odgovori nanje so lahko zelo različni. Nekateri udeleženci vidijo pred seboj prizore, drugim se pojavljajo v mislih besede, tretjim glasba, četrtim spet kaj drugega. Ko smo začeli z "drugim krogom" vprašanj, so nekateri udeleženci že doživeli uvid v sebe oz. razsvetljenje. Vendar pa razsvetljenja ne bomo doživeli, če si ga ne želimo in če nanj nismo pripravljeni.

Sam v "drugem krogu" razsvetljenja še nisem doživel, se mi je pa to zgodilo v tretjem oz. zadnjem krogu. V prvih dveh krogih, so se mi pred očmi neprestano pojavljali eni in isti prizori, ki pa jih med seboj nisem znal povezati. Največkrat sem videl orla, širna polja polna sončnic, planine, slap, reko ... Med zadnjim "krogom" je med meditacijo k meni pristopil Franjo in me sam vodil skoznjo ter mi zastavljal vprašanja: "Doživi direktno, kdo si ti?" In opisal sem mu orla, nato širna polja sončnic. Kasneje me je vprašal: "Doživi direktno, kaj so sončnice?" In sem mu spet opisal, nato je sledilo še vprašanje za orla in končno: "Doživi direktno, kdo si ti?" Odgovoril sem: "Orlovo srce." Sledilo je ponovno vprašanje: "Doživi direktno, kdo si ti?" In odgovor: "Orlove oči." V določenem trenutku, ko me je Franjo ponovno vprašal: "Doživi direktno, kdo si ti?" sem bil tako zmeden, da nisem znal povedati niti svojega imena. Hotel sem ga izgovoriti a ni šlo, edino, kar sem lahko izdavil, je bilo: "Jaz sem." Franjo me je ponovno vprašal: "Doživi direktno, kdo si ti?" In sem ponovno odgovoril: "Jaz sem." "Doživi direktno, kdo si ti?" "Jaz sem." In takrat sem dobil preblisk, v srce se mi je naselila ljubezen in enost z vsem in v vsem, čutil sem vseprisotnost ljubezni in enosti. Takrat me je Franjo objel.

V tistem trenutku sem spoznal, da sem eno z vsem vesoljem in da mi ni treba več iskati sebe zunaj sebe, kajti sam sem že vse in imam vse, kar potrebujem. Pred to delavnico sem še malo dvomil o svoji poti in poslanstvu, a po tej delavnici, ko sem pred seboj videl same čudovite prizore in so mi prihajale na misel pozitivne besede, besede spodbude in ljubezni, sem spoznal, da sem resnično na pravi poti. Ko občutiš enost z vesoljem in Bogom, je to doživetje, ki se ga ne da opisati z besedami, treba ga je doživeti. Doživite ga tudi vi! Spremenilo vam bo življenje tako kot ga je meni.

ROY GOREYA. Avtor knjig :Tam kjer je volja, tam je pot;   Življenjski diamant.

 
IZOBRAŽEVANJE, IN PODJETNIŠKO SVETOVANJE  ANA MARIJA TROJNAR  s.p.
vizijauspehaBetnavska 11, 2000 Mariborvizijauspeha Tel.: 02/32 00 450vizijauspehaGSM: 041/695 171vizijauspehaE-pošta: trojnar@t-2.net